Eesti riigihangete korraldus sai Euroopas kiita

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-riigihangete keskkond
E-riigihangete keskkond Foto: Kuvatõmmis

Eestis on rahvusvahelise piirmääraga riigihangete korraldus kahe viimase aastaga oluliselt paranenud ja oli möödunud aastal Euroopa Liidu (EL) riikide seas üks parimaid, selgub Euroopa Komisjoni avaldatud EL ühtse turu tulemustabelist.

Eestis korraldati 2016. aastal üle rahvusvahelist piirmäära ületavaid hankeid kokku 1,3 miljardi euro väärtuses, mis  moodustas üle poole kogu hangete mahust. 

«Euroopa Liidu ühtse turu tulemustabeli näitajad kinnitavad, et Eesti riigihankepoliitika viimaste aastate arengud on kooskõlas Euroopa Liidu üldpõhimõtetega, nagu näiteks parima hinna ja kvaliteedi suhte tagamine, võrdne kohtlemine ja läbipaistvus,» tõdes rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna juhataja Kristel Mesilane. 

Euroopa Liidu ühtse turu tulemustabelis hinnatakse liikmesriikide riigihangete korralduses üheksat erinevat näitajat, näiteks ühe pakkujaga hangete osakaal, madalaima hinna hindamiskriteeriumina kasutamise osakaal, avaldamisteatega hangete läbiviimise osakaal sisemajanduse koguproduktist (SKP), ühishangete läbiviimise osakaal jms.

Riigihangete korralduse näitajatest saab esile tuua, et Eestis vähenes aastaga ühe pakkujaga hangete osakaal, seevastu kasvas aga mitme asutuse ühiselt korraldatavate hangete osakaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles