Konkurentsiameti juht: ma ei tunne mingit südametunnistuse piina tarbijate ees

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots.
Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots. Foto: Toomas Huik.

Ma ei tunne mingit südametunnistuse piina tarbijate ees, ei arva, et oleksime kellelegi liiga teinud, kinnitas Eesti Energia Jaotusvõrgu investeerimiskava ja hinnatõusu kinnitanud konkurentsiameti juht Märt Ots.

Ots ütles, et koos hinnatõusuga võttis Eesti Energia Jaotusvõrk endale suured kohustused. Aastal 2017 ei tohi võrgukaod olla suuremad kui 5,5 protsenti. Samuti peab firma aastaks 2016 paigaldama kõikidele klientidel kaugloetavad elektriarvestid.

Otsa sõnul kaasnevad sellega laiaulatuslikud investeeringud elektrikatkestuse vähendamisse ja elektrivarustuse kvaliteedi parandamisse.

«Hinnatõus on põhjalikult analüüsitud, ettevõte esitas esimese taotluse aasta tagasi, nii põhjalikku auditit ei ole varem tehtud, aga ma võin väita, et jaotusvõrgu hind on kulupõhine, protsendikümnendike üle võib vaielda lõpmatuseni,» ütles Ots.

«Ma ei näe mingit südametunnistuse piina tarbijate ees, et oleksime kellelegi liiga teinud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles