Rehe: kontroll rahapesu üle oli olemas

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Danske panga tegejuht Aivar Rehe
Endine Danske panga tegejuht Aivar Rehe Foto: Tairo Lutter / Postimees

Aivar Rehe vastas väidetele, mille kohaselt ei keskendunud Danske panga Eesti filiaal tema juhtimise ajal piisavalt rahapesu vastu võitlemisele.

Äripäev kirjutas reedel, et Danske Bank laiendab Eesti harus võimaliku rahapesuga seotud uurimist, kuna praeguseks on selge, et siinsetes kontrollisüsteemides ja järelevalves olid tõsised puuduse.

«Danske Grupi ja Danske Eesti rahapesu vastu võitlemise kontaktisikud kohtusid regulaarselt, kusjuures sõltumatuse põhimõtet järgides suures enamuses Danske Eesti juhtkond ei osalenud nimetatud kohtumistel,» kirjutas Rehe selgituses.

«Danske Grupi AML üksuse tellimisel teostati 2014 aasta märtsis rahvusvahelise audiitorfirma KPMGpoolt Danske Eestis toimivate  rahapesuvastaste  protseduuride vastavuse analüüs rahvusvahelistele standarditele. Analüüsiti vastavust 108 rahvusvahelisele standardile. Esile toodi 17 keskmise mõjuga erisust, mille Danske Eesti likvideeris järgneva 6 kuu jooksul,» lisas Rehe.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles