Männik: keskpank vajab rahvusvahelise kogemusega inimesi

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Männik
Jaan Männik Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik tõdes panga presidendi esitatud kahe asepresidendi kinnitmata jätmist kommenteerides, et Eesti Pank vajab juhtkonda suure rahvusvahelise kogemusega inimesi, sest eurotsooni liikmena on keskpank sootuks uues olukorras.


Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik ei olnud samuti valmis ütlema, kas ta hääletas asepresidentide poolt või vastu. Männik viitas, et mõlemad asepresidendikandidaadid olid pangas sel kohal töötanud juba üle kümne aasta. «Ma ei kahtle asepresidentide kompetentsuses, kuid tahaksin, et tuleksid uued, rahvusvahelise taustaga inimesed,» ütles Männik.

1992. aastast keskpangas ning 1999. aastast selle juhatuses töötanud Märten Ross ütles eile õhtul, et tal on jäänud keskpangas töötada kaks kuud.

Ross lisas, et oli arvestanud riskiga, et nõukogu koosolek võib ta tagasi lükata. Ross märkis, et nõukogu liikmed ei pea oma otsust kuidagi põhjendama.

Asepresidendikandidaadid esitas panga president Andres Lipstok, kelle ametiaeg lõppeb järgmisel aastal. Nõukogu ise asepresidente määrata ei saa ning nüüd peab Lipstok esitama uued kandidaadid.

Panga statuut ei keela esitada samu kandidaate ka järgmisel korral. Eesti Panga nõukogu järgmine korraline istung on 31. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles