Lõunaleht: Lõuna-Eesti Postimehe ilmumine võib teised turult tõrjuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaalasest ja Lõunalehest saavad novembrist suuremad konkurendid, kui seni, kuna Valgamaalane laieneb uue nime all ka Põlva- ja Võrumaale.
Valgamaalasest ja Lõunalehest saavad novembrist suuremad konkurendid, kui seni, kuna Valgamaalane laieneb uue nime all ka Põlva- ja Võrumaale. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Meedia on otsustanud luua maakonnalehe Valgamaalane asemel Lõuna-Eesti Postimehe, mis hakkab kajastama Valga-, Põlva- ja Võrumaal toimuvat. Täna samas haardega tegutseva Lõunalehe hinnangul võib uue lehe loomine teised piirkonnas ilmuvad lehed turult tõrjuda.

«Kolme Kagu-Eesti maakonda kattev Lõunaleht tervitab Postimehe gruppi kuuluva Valgamaalase modifitseerumist meiega samasse levipiirkonda Eestimaa ühes vaeseimas regioonis,» ütles Lõunalehe peatoimetaja Urmas Paidre BNS-ile.

Ta lisas, et nädalalehena, kelle kuutellimus on vaid 2 eurot, suudab leht olla kagueestlastele taskukohased ja ka Lõuna-Eesti üleselt suudab leht reklaamiklientidele teha häid pakkumisi koostöös tütarväljaande Tartu Ekspressiga.

«Paraku uue kolm korda nädalas ilmuva väljaande laiendamine naabermaakondadesse teeb Võru- ja Põlvamaa maakonnalehtede senise niigi keerulise olukorra veelgi raskemaks, et mitte öelda suisa fataalseks,» möönis Paidre samas.

Eesti Meedia on otsustanud maakonnalehe Valgamaalane asemel luua novembrist Lõuna-Eesti Postimehe, mis hakkab kajastama Valgamaal, Põlvamaal ja Võrumaal toimuvat. Uus leht hakkab ilmuma kolm korda nädalas Postimehe vahel, kuid seda on võimalik ka eraldi osta.

Valgamaalane on Eesti Meedia väljaanne ja selle tiraaž oli augustis 2600 eksemplari. Põlvamaal ja Võrumaal Eesti Meedial maakondlikke väljaandeid senini ei ole. Võrumaal ilmub kolm korda nädalas Võrumaa Teataja, tiraažiga 3600 eksemplari ja Põlvamaal Põlva Koit.

Lisaks ilmub Lõuna-Eestis kord nädalas Lõunaleht, mille toimetus asub Võrus. Ajaleht levib lisaks Võrumaale ka Põlva- ja Valgamaal. Lõunalehe trükiarv oli Ajalehtede Liidu andmetel möödunud kuul 6300 eksemplari.

Eesti Meedia kontserni kuulub nii uudisteagentuur BNS, üle-eestilise levikuga päevaleht Postimees, telekanal Kanal2, jpt meediaväljaanded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles