Uuring: Balti elektrivõrgu lahutamine Vene elektrisüsteemist võiks toimuda 2019 suvel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrivõrk
Elektrivõrk Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Rahvusvahelise konsultatsioonifirma Tractebel Engineering poolt läbi viidud uuringu kohaselt on võimalik ja mõistlik viia läbi Baltimaade elektrivõrgu Venemaa BRELL elektrisüsteemist desünkroniseerimise katsetus 2019. aasta suvel.

Balti elektrisüsteemi isoleerimise katsetust on keeruline, aga võimalik läbi viia, kui võtta arvesse vajalikud tehnilised soovitused, seisab Tractebeli uuringu kokkuvõttes. Katsetuse ajal tuleb tähelepanu pöörata maksimaalse energiavajaduse tasemele ning tootmisvõimsuste minimaalsele tasemele.

Olulisi seadusandlikke või regulatoorseid piiranguid katsetuse läbiviimisele uuring ei tuvastanud.

Uuringu kohaselt soovitatakse desünkroniseerimiskatsetus läbi viia 2019. aasta suvel 18-tunnises ajaaknas kella 22 õhtul kuni järgmise päeva kellani 16.

Tractebel Engineering S.A. viis uuringu läbi jaanuarist augustini. Uuringu tellisid Leedu, Läti ja Eesti elektrivõrgu operaatorid Litgrid, AST ja Elering. Uuringus analüüsiti elektrivõrgu desünkroniseerimise tehnilisi, juriidilisi ja majanduslikke mõjusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles