Rain Rosimannus tõmbab ärisid koomale

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Rosimannus.
Rain Rosimannus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ettevõtja ja reformierakondlasest poliitik Rain Rosimannus on hiljuti otsustanud likvideerida kaks oma ettevõtet. Mehe kolmanda firma käive on aga kokku kuivanud ja teenis kahjumit.  

Rosimannus otsustas tänavu mais likvideerimisele saata 2015. aastal loodud Info- ja analüüsiteenused OÜ, mille põhitegevuseks oli analüüsi-, konsultatsiooni- ja nõustamisteenuste pakkumine.

Lisaks pani ettevõtja kinni 2010. aastal loodud Happy Hydrocarbons OÜ, mille põhitegevuseks oli märgitud tööstuslike kütuselisandite ja määrete müük. «Otsustasin likvideerida kõik ettevõtted, mis täna enam sisuliselt ei tegutse, pole mõtet neid nii sama tühjalt hoida,» põhjendas Rosimannus.

Rosimannuse valdusfirma Väädi OÜ majandustegevus on aga viimasel kahel aastal kokku kuivanud. Möödunud aastal müüs firma 12 000 euro eest, tunamullu oli käive veidi üle 4000 euro. Lisaks teenis Väädi mullu ligi 20 000 eurot kahjumit. See ei takistanud aga Rosimannust maksma endale eelmiste perioodide kasumi arvelt 41 000 eurot dividende.

Rosimannus ütles ise, et Väädi tulemused sõltuvad peamiselt sellest, kas tütarettevõtteid müüakse või kui palju neist emafirmale dividende makstakse. «Nendel numbritel pole igapäevase majandustegevusega tingimata pistmist,» lisas ta. Lisaks likvideerimisel oleva Happy Hydrocarbons OÜle kuulub Väädi portfelli 100 protsendiline osalus tütarfirmas Input Industries Inc OÜs. Lisaks omab ettevõtte alla protsendilist tükki ettevõttes Karl Disain.

Küsimuse peale, et kas Rosimannus otsib uusi väljakutseid või mida ta teha plaanib, vastas ta, et praegu tegeleb ta Südamekodud OÜ arendamisega. Ettevõte pälvis hiljuti meedias tähelepanu sellega, et kavatseb luua Eesti suurima hooldekodude keti. Rosimannuse sõnul areneb firma tegevus igati plaanipäraselt. «Uusi väljakutseid hetkel ei otsi,» märkis Rosimannus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles