Maksuamet: üüritulu maksurisk on suhteliselt väike

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterite üürileandmise ja -võtmise kuulutused.
Korterite üürileandmise ja -võtmise kuulutused. Foto: Ain Protsin

Omanike keskliidu sõnul suurem osa inimesi ei tasu oma üürituludelt tulumaksu, kuid maksu- ja tolliameti hinnangul pole üüritulult maksude tasumata jätmise risk võrreldes teiste maksuriskidega suur.


«Võrreldes teiste maksuriskidega ei ole üüritulu maksurisk nii suur,» ütles maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja kohusetäitja Kaido Lemendik. Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Katrina Tuulik selgitas, et näiteks ümbrikupalkade ning kütuse käibemaksuga seotud maksuriski hindab amet suuremaks.

«Maksuhaldur analüüsib füüsiliste isikute tuludeklaratsioonides esitatud andmeid ning tuginedes ameti riskianalüüsile selgitatakse välja kontrolliobjektid. Maksuhaldur kasutab üüritulu deklareerimise õigsuse kontrollimisel erinevaid kontrollimetoodikaid, mistõttu on ka sularahas tehtavaid tehinguid võimalik kontrollida. Seega ei tähenda sularahaga arveldamine üüritulu maksustamisest pääsemist,» rääkis Lemendik.

Eelmisel aastal lõpetas maksu- ja tolliamet 72 üüritulu juhtumi kontrolli, mille tulemusel määras täiendavaid makse kogusummas 78 964 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles