Salapärane mees, kes riisub börsilt koore

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börs
Tallinna börs Foto: Tairo Lutter

Kui võtta luubi alla Eesti börsiettevõtete omanikud, kerkib alatasa esile varju hoidva soomlase Lauri Kustaa Äimö nimi, kelle juhitavatel fondidel on oluline osalus koguni üheksas firmas.

Kuueteistkümnest Eesti börsiettevõttest on Äimäl erinevaid teid pidi osalus üheksas (Tallink, Baltika Group, Tallinna Kaubamaja, PRFoods, OEG, Harju Elekter, Ekspress Grupp, Harju Elekter, Merko), vahendab Äripäev

Kui Eesti väärtpaberikeskusest teavet nõutama minna, siis troonib ettevõtete omanike edetabelis sageli mittemidagiütleva nimega Luxemburgi panga kliendikonto. Nende taga peituvad tavaliselt järgmised ettevõtted-fondid – kas samuti Luxemburgis registreeritud Amber Trust, Amber Trust II – või siis KJK Group, mis jaguneb omakorda KJK Capitaliks ja KJK Managemendiks.

Neid kõiki ühendabki 45aastane varahaldur Lauri Kustaa Äimä, kes neis erinevaid juhirolle täidab. Nii kuulub salapärase soomlase hallatavatele fondidele 115,15 miljoni väärtuses Tallinna börsil noteeritud ettevõtete aktsiaid.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles