Pärnu sadamasse on lubanud tulla unistuste laev

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
600 reisijat mahutav ristluslaev Deutschland Saksamaa linnas Sassnitz.
600 reisijat mahutav ristluslaev Deutschland Saksamaa linnas Sassnitz. Foto: Christian Schroedter

AS Pärnu Sadamal on kokkulepe võtta 26. juulil 2019 vastu esimene tõeliselt suur ristluslaev Deutschland, mis on 175 meetrit pikk ja 24 meetrit lai ning mahutab 600 reisijat.

Tegemist on Saksamaal ja mujalgi Euroopas tuntud lõbusõidulaevaga. Eriti pärast seda, kui Deutschlandil hakati väntama Saksa menuseriaali «Unistuste laev» («Das Traumschiff»).

Pärnu Sadama nõukogu liikme Kaspar Koka hinnangul on ristluslaevade reisid Pärnusse käivitunud üle ootuste hästi.

Tänavu külastasid ristluslaevad Pärnu sadamat kolmel korral: Serenissima juulis ja Island Sky augustis ja septembris. Mõlema laeva reisikorraldajad on lubanud seda teha tulevalgi aastal.

«Oleme nende kolme külastusega tõestanud, et Pärnu sadam on võimaline kruiisilaevu vastu võtma, ja tagasiside on hea,» sõnas Kokk, kes juhtis Pärnu reisisadama kai ehitust. «Viibisin 6.–8. septembrini Euroopa suurimal kruiisilaevanduse messil Seatrade Europe, kus kogesin, et esimeste edukate külastuste järel on Pärnu kui sihtkoha vastu huvi tõusnud hüppeliselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles