Tootmine läks ettevõtetele jälle kallimaks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööstus.
Tööstus. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi kasvas tänavu augustis aastaga 4,7 protsenti ja kuuga võrreldes 0,8 protsenti. 

Tootjahinnaindeksit mõjutas augustis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hinnatõus elektroonikaseadmete tootmises, elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, samuti hinnalangus kemikaalide ja joogitootmises, teatas statistikaamet. 

Eelmise aasta augustiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus kütteõlide, elektroonikaseadmete ja piimatoodete tootmises ning elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises. 

Ekspordihinnaindeks kasvas 2017. aasta augustis võrreldes juuliga 1,2 protsenti ja võrreldes 2016. aasta augustiga 5,7 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis augustis keskmisest enam turbatoodete, elektrienergia ja elektroonikaseadmete hind, samas langes keemiatoodete, kummi- ja plasttoodete ning metalltoodete hind.

Impordihinnaindeks augustis võrreldes eelmise kuu juuliga ei muutunud, küll aga kasvas see võrreldes 2016. aasta augustiga 3,9 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langes augustis keskmisest enam põllumajandustoodete, mitmesuguste masinate ja seadmete ning metallide hind, samas tõusis elektrienergia, naftasaaduste, nahktoodete ja jalatsite hind.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles