Muuga sadamasse saabub esimene tanker Murmanskist

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadam. Pilt on illustreeriv.
Sadam. Pilt on illustreeriv. Foto: Toomas Huik

65 000-tonnise kandevõimega Stena Primorsk on esimene tanker, mis toob Tallinnasse kaupa Venemaa Põhja-Jäämere-äärsest Murmanski sadamast, teatas Vopak E.O.S.


Masuudilaadungiga tanker saabub Muuga sadamasse täna, et järgmisel päeval siirduda kai äärde ning laadida pardal olev masuut Vopak E.O.S.’i terminali.

«Stena Primorski saabumisel Tallinnasse on sümboolne tähendus. Sellega laiendab Vopak E.O.S. oma Muugal asuvate terminalide haaret ka turgudele, mis on majanduslikus mõttes kättesaadavad vaid suurte tankeritega,» ütles Vopak E.O.S.’i juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.

«Lisaks kaubasaadetistele Läänemere väiksematest sadamatest on viimasel kahel aastal Muugale jõudnud alused Musta mere sadamatest Novorossiiskist ja Odessast, Euroopa naftakaubanduse keskusest Rotterdamist ning isegi Mehhiko lahest ja Venetsueelast,» lisas ta.

«Lisaks meie väga aktiivsele ja tublile tööle Venemaa suurtootjate raudteel saabuva kauba käitlemisel, oleme viimastel aastatel arendanud oma ladustamisvõimekust, et saada piirkonna masuudikaubanduse sõlmpunktiks, pakkudes kauba kohaletoimetamist meie taristule ka tankeritega,» rääkis Lugtmeijer. «Meie investeeringud mahutiparki, mille kogumaht on nüüd 1 026 00 kuupmeetrit ning sadamarajatistesse lubavad meie klientidele tankeritega tuua kaupa sadamatest, kus on toodete korraliku kvaliteedi tagamiseks ebapiisavad ladustamisvõimalused või kuhu kõik tankerid lihtsalt ei mahu.»

«Nimetame oma terminale one-stop-shop’iks, mis tähendab, et peale seda, kui kaup on meritsi või raudteed mööda toimetatud Vopak E.O.S.’i terminali, võib seda müüa ükskõik millisesse maailma nurka, sest Muuga süvaveekaid võimaldavad laadida ka kõige suurema kandevõimega tankereid,» lisas ettevõtte juht.

Hollandi firmade Royal Vopak ja Global Ports poolt asutatud Vopak E.O.S. pakub oma klientidele mitmeid teenuseid alates naftatoodete käitlemisest kuni nende transpordi ja ladustamiseni. Ettevõttele kuulub neli naftaterminali kogumahutavusega 1 026 000 kuupmeetrit – Termoil, Trendgate, Pakterminal ja Stivterminal – mis kõik asuvad Muuga sadamas. Terminalidel on otseühendus Eesti Raudteele ja Venemaa Raudteele kuuluvate raudteevõrkudega. Lisaks omab Vopak E.O.S sajaprotsendilist osalust raudteeveo- ja logistikateenuseid osutavas raudteeveo-ettevõttes E.R.S.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles