Kolme kuuga jäeti tasumata üle 13 miljoni euro makse

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Maksu- ja tolliamet tuvastas I kvartalis tehtud kontrollide tulemusel, et isikud jätsid makse deklareerimata ja tasumata 13,35 miljoni euro ulatuses.


Valdavaks on käibemaksualased rikkumised ning käibemaksupettused. Need moodustasid kõigist rikkumistest ligi 85 protsenti. Suurim probleem on endiselt fiktiivsete arvete kasutamine, teatas maksu- ja tolliamet.

88 protsenti kontrollidest lõppesid maksukohustuse muutmisega.

«Prioriteetsed kontrollivaldkonnad on sel aastal jätkuvalt kütuse- ja ehitussektor,» ütles maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendik. «Olulisel kohal on endiselt võitlus fiktiivsete arvete kasutajatega ja ümbrikupalga maksjatega ning tagastuspettuste tõkestamine.»

Eraldi on maksuhalduri tähelepanu all just ümbrikupalgad ehitussektoris ning selleks tehakse ka vaatlusi ehitusobjektidel.

Mullu I kvartalis tuvastas maksu- ja tolliamet deklareerimata ja tasumata makse 237 miljoni krooni (ligi 15 miljoni euro) ulatuses.

Vihjeid ümbrikupalga maksmise kohta ootab maksu- ja tolliamet e-posti aadressil vihje@emta.ee või telefonil 800 4444.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles