RB Rail ei ole valmis salvestama detailseid Rail Balticu kohtumisi (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb plaanide järgi tulevikus välja Rail Baltica raudteesõlm Riias.
Selline näeb plaanide järgi tulevikus välja Rail Baltica raudteesõlm Riias. Foto: Rail Baltica Global Forum

Rail Baltic raudtee rajamiseks loodud haldusfirma RB Rail ei ole nõus laskma raudteeprojekti detailset infot sisaldavaid kohtumisi salvestada, mistõttu tuli ka ära jätta kohtumine Eesti Rail Balticu vastaste aktivistidega.

Esmaspäeval toimuma pidanud kohtumisel Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM), Rail Baltic Estonia OÜ, RB Rail ASi, tasuvusanalüüsi teostanud Ernst & Young (EY) ja MTÜ Avalikult Rail Balticust soovisid viimased kohe alustuseks filmima hakata, ütles RB Rail kommunikatsioonijuht Ilze Rassa BNSile.

Tema sõnul oli aga ettevõte varem teatanud MTÜ-le, et tegemist on «töökohtumisega». Rassa märkis, et kohtumisel osalema pidanud inimesed, peamiselt EY esindajad, ei soovinud, et neid filmitakse ja seetõttu tuli kohtumine ära jätta. Samuti oleks tema hinnangul kohtumisel osalejate filmimine Läti isikukaitseseadustega vastuolus, sest tegemist on eraisikute ja eraettevõtetega.

Küsimusele, kas kohtumist oleks tulevikus võimalik uuesti korraldada vastas Rassa kahtlevalt, märkides et ei ole kindel kas on tulevikus võimalik EY esindajad taas kohale tuua. Samuti ei ole tema sõnul võimalik salvestada kohtumist, kus EY inimesed detailselt tasuvusanalüüsist räägivad. Tulevikus oleks seega Rassa hinnangul võimalik vaid «konstruktiivne» kohtumine, mida ei filmitaks.

Raudteetrassi vastu meelestatud MTÜ Avalikult Rail Balticust (ARB) pidi esmaspäeval Riias kohtuma tasuvusanalüüsi teemadel RB Rail ASi esindajatega, kuid kohtumine jäi ära, kuna RB Rail AS ei soovinud vestluse salvestamist.

RB Rail AS on rahvusvaheline Eesti, Läti ja Leedu ühisettevõte, mis on loodud selleks, et ellu viia Rail Baltic. RB Rail AS on Rail Baltica projekti põhikoordinaator. Ettevõtte tegevusvaldkonnad on raudteeliini projekteerimine, ehitamine ja turustamine. Projekt hõlmab kiire tavaraudtee infrastruktuuri ehitamist Tallinnast Leedu - Poola piirini.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles