Pildid ja video: Porsche elektriline sportauto läheb müüki 2019

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks aastat tagasi Frankfurdi autonäitusel tutvustatud Porsche elektriline ideeauto Mission E läheb 2019. aasta lõpuks seeriatootmisse hinnaga 85 000 dollarit. 

Mission E saab olema Porsche esimene elektriauto (mitte hübriid) ja läheb müüki laia hulga erinevate võimsuste ja spetsifikatsioonidega, mida ei ole veel täpsustatud. Samuti pole veel suurt midagi teada mootorist (või mootoritest), kuigi esialgsel ideeautol oli 600 hobujõudu (umbes 450 kW).

Arvestades, et akutehnoloogia ja elektrimootorid on võrreldes 2015. aastaga kõvasti edasi arenenud, siis võib aga julgelt oletada, et tootmismudel võib tulla märkimisväärselt võimsam. Suure tõenäosusega hakkab elektriline sportauto kiirendama saja kilomeetrini tunnis alla 3,5 sekundiga ja suudab minna üle 250 kilomeetrini tunnis. 

Erinevalt kunagisest ideeautost hakkab tootmismudelil olema ka kiirlaadimine, mis suudab laadida aku kuni 80 protsendi ulatuses täis alla 15 minutiga. Porsche juhatuse esimehe Oliver Blume sõnul saab 80 protsendiga akust sõita umbes 400 kilomeetrit.

Allikas: Carscoops

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles