Vene raha põlatakse ära

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: PantherMedia/Scanpix

Üha karmimaks muutuvad reeglid rahapesu tõkestamiseks pidurdavad siinsesse ärikinnisvarasse Vene kapitali investeerimist, mis on seni moodustanud tehingutest kolmandiku.

Catella Corporate Finance'i juht Aavo Kokk rääkis Äripäeva raadiosaates «Kinnisvaratund», et kinnisvarainvesteeringuid mõjutab tänavu kõige rohkem see, et pangad on sunnitud võtma teistsuguse hoiaku endise Nõukogude Liidu päritolu raha suhtes.

«Rahapesu tõkestamise reeglid on läinud karmimaks ja karistused on väga karmid - pankadelt võetakse ära dollari arvelduste õigus. Selle tulemusena pangad on hakanud ahistama seda päritolu raha,» ütles Kokk ja lisas, et see raha enam nii lihtsasti kinnisvaraturule ei pääse või on sunnitud tulema väiksema panga toega. «Ja see mõjutab minu arusaamist mööda küllalt palju neid, kes on suutelised suuri maju ostma.» Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles