Kuidas ma 43-aastaselt pensionile läksin

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha annab vabaduse.
Raha annab vabaduse. Foto: PantherMedia / Scanpix

Selle asemel, et ülemuse käsutamist kuulata, on hea pensionil olla, vahendab BusinessInsider Budgets Are Sexy blogi.

Blogis jagab end Jay Moneyks nimetav isik kogemusi püüdlemisest finantsilise vabaduse poole. «Ma olen väga õnnelik, et minu vara puhasväärtus on nüüdseks kasvanud 1,9 miljoni dollarini, mida on piisavalt, et võiksin kogu ülejäänud elu elada nii, nagu mina seda tahan,» kirjutab Money blogipostituses.

Järgnevalt annab finantsblogi pidaja viis lihtsat soovitust, kuidas kõik võivad jõuda sama kaugele kui tema.

1. Kirjuta kõik kulud üles. Tulemus võib sind tõsiselt šokeerida ja olla seeläbi väga distsiplineeriv.

2. Kulude veel paremaks jälgimiseks kasuta korralikke tabeleid, näiteks loo selleks Google Drive´i eraldi koht endale. Kulude jälgimiseks on olemas ka eraldi tarkvaralahendusi.

3. Kasuta targalt krediitkaarte. See tundub ohtliku soovitusena, kuid tegelikult, kui oled suuteline neid kasutama vastutustundlikult ja säästlikult, saad sa samal ajal koguda punkte, millega hiljem kasvõi näiteks odavalt lennupileteid osta.

4. Pole mõtet mõelda oma vara praegusest väärtusest. A`la «minu auto maksab vaid 20 000 eurot». See pole «vaid» 20 000. Aktsiaturule investeerides võiksid sa selle raha kümne aastaga võib-olla kahekordistada. Mõtle vara väärtusest alati pikas perspektiivis.

5. Õpi infotehnoloogiat. Selle soovituse andis mulle tegelikult mu vanaema, kes tajus juba aastaid tagasi, et arvutitest saab järgmine suur asi. See oli minu elu parim otsus, et ma teda kuulda võtsin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles