Hansson: ma ei ole nõus selle OECD soovitusega (5)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Ardo Hansson.
Eesti Panga president Ardo Hansson. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni OECD peasekretär Angel Gurria soovitab Eesti riigil julgemalt laenu võtta, et teha investeeringuid, mis Eesti majanduskasvu potentsiaali tõstaksid.

 „Teil on võimalus kasvada kiiremini ja saate seda teha ilma riigi rahandust ohustamata,“ ütles Gurria, osutades, et Eesti riigi võlatase on OECD riikide seas kõige madalam, kirjutab Äripäev. 

Eesti Panga president Ardo Hansson laitis selle OECD soovituse kohe maha. „Ma ei ole nõus selle OECD soovitusega,“ vastas Hansson Äripäeva kommentaaripalve peale. 

Ta osutas, et kui aasta tagasi olid signaalid majandusest veel vastukäivad, siis tänaseks plingivad kõik kuumenemisohtu. „Kui vaatad tööturgu, palgakasvu, inflatsiooni, majanduskasvu, kõik viitavad sellele, et me praegu pingutame üle. Kui meil inflatsioon on juba ligi 4% aastas, miks seda nüüd kõrgemale kütta – ma arvan, et see ei ole väga kasulik.“

Hansson nentis, et võlakoorem on ainult üks näitaja. „Kui me vaataks ainult seda, siis loomulikult oleks meil potentsiaali igasuguseid asju teha. Aga tempo peab olema selline, mida majandus suudab seedida, sõltumata sellest, kas me võlg on 10% SKPst või 100%,“ ütles ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles