Raasukese uus pank sai Euroopa Komisjonilt rohelise tule (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Raasuke.
Erkki Raasuke. Foto: Peeter Langovits

Euroopa Komisjon andis heakskiidu Nordea ja DNB tegevuse ühendamisele Eestis, Lätis ja Leedus, mida juhib aasta algusest endine LHV Groupi juht Erkki Raasuke. 

Euroopa Komisjon kiitis heaks Nordea Bank AB ja DNB Bank ASA taotluse ühendada oma Baltikumi ärid, teatas DNB pressiteate vahendusel. Tehing plaanitakse lõpule viia 2017. aasta neljandas kvartalis. Pärast tehingu edukat lõpuleviimist luuakse Baltimaades uus finantsteenuste osutaja Luminor.

Komisjon hindas ühinemise kõiki võimalikke mõjusid jae- ja ettevõtete panganduse konkurentsitingimustele kõigis kolmes Balti riigis ja leidis, et ühinemisega negatiivset mõju konkurentsile ei kaasne.

DNB panga sõnul tähistab Euroopa Komisjoni otsus järjekordset positiivset saavutust uue panga loomisel. Tehing plaanitakse lõpule viia 2017. aasta neljandas kvartalis. Kuni tehingu lõpuleviimiseni jätkavad mõlemad pangad tööd konkurentidena ja eraldiseisvalt.

Pankade ühendamine klientide teenindamist ei mõjuta ja see jätkub tavapärasel viisil. Ühinemisega seotud infot jagavad pangad DNB ja Nordea klientidega aegsasti ja tavapäraste panga info- ja teeninduskanalite kaudu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles