Gazprom: selle aasta lõpuks kerkib gaasi hind 500 dollarini

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi juhatuse esimees Aleksei Miller.
Gazpromi juhatuse esimees Aleksei Miller. Foto: SCANPIX

Gaasi hind pikaajalistes tarnelepingutes peaks selle aasta lõpuks tõusma 500 dollarini tuhande kuupmeetri eest, sest nõudlus Euroopa turul üha kasvab, kinnitas Gazpromi juhatuse esimees Aleksei Miller.

«Euroopa gaasiturg  purustab rekordeid, Gazpromi aprillikuu tarnemaht on suurem kui talvekuudel,» vahendab Ria Novosti. «Ma usun, et need ei ole viimased rekordid, mida me sel aastal näeme,» lisas ta.

Eelmisel aastal oli gaasi ekspordihind 304 dollarit tuhande kuupmeetri kohta. Varem prognoosis Gazprom, et tänavu tõuseb gaasi hind Euroopale 5 protsenti ehk 352 dollarini tuhande kuupmeetri eest.

Selle aasta esimeses kvartalis suurenes Venemaa gaasimonopoli eksport mullu sama ajaga võrreldes 30 protsenti 73 miljardi kuupmeetrini.

Eelmisel aastal oli Gazpromi ekspordimaht 206,66 miljardit kuupmeetrit ehk 0,4 protsenti 2009. aasta tulemusest enam. Sellest läks Euroopasse 139 miljardit kuupmeetrit. Sel aastal plaanib Gazprom eksporti Euroopa maadesse suurendada 151,5 miljardi kuupmeetrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles