Õrn teema: Lidl eemaldas ristid jogurtipakenditelt, Valio Eesti eelistab neid sinna üldse mitte panna (36)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valio Eesti toodetav kreeka jogurt.
Valio Eesti toodetav kreeka jogurt. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Religiooni teema muutub aina tundlikumaks ka toidutööstuses ning sunnib tootjaid ja müüjaid hoolikalt pakendi kujundusele mõtlema. 

Saksa poekett Lidl eemaldas oma kreeka jogurtite pakenditel olevate Santorini saare kirikute tornidelt ristid, et mitte solvata kellegi religioosseid tundeid, kirjutas Tvnet.lv. Läti ajakirjanikud läksid seepeale poodi, et uurida, kas Lätis müüdavatel kreeka jogurtitel on ristid alles.

Selgus, et Poolas valmistatud kreeka jogurtidel on ristid alles, kuid Eestis valmistatud Valio kreeka jogurtitel pole.

SIA Valio International esindaja Roland Mazinš ütles, et pakend on disainitud Eestis ja ka toode ise seal valmistatud. «Sellel disainil on ainult illustratiivne väärtus, » kinnitas Mazinš.

Valio Eesti turundus- ja tootearendusdirektor Krista Kalbin ütles Postimehele, et teema on tõepoolest Lätis arutluse all ning sealne ajakirjandus pöördus ka Valio poole sel teemal.

«Alma Kreeka jogurtipakenditel on joonistused elementidest, mida me Kreekaga esmajoontes seostame ehk helesinine taevas, valged majad ja sinised katused, » selgitas Kalbin.

Tema sõnul on tegu seega Kreekale iseloomulikke jooni meenutava illustratiivse tähendusega joonistusega.  «Religiooni suhtume aupaklikkusega, mistõttu oma reklaamides ja pakenditel usuga seonduvaid elemente ei kasuta, » märkis Kalbin.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles