Microsofti kaasasutaja nimetab Apple`i ja Google`i olemust kurjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Allen
Paul Allen Foto: SCANPIX

Microsofti kaasasutaja Paul Alleni sõnul on Apple`i looja Steve Jobs langenud kujutelma lummusesse. Google`t ja Apple`t kirjeldab Allen «olemuslikult kurjadena».

Paul Alleni sõnul on Steve Jobs «monomaan» (i. k monomaniac), vahendab guardian.co.uk Alleni intervjuud Sunday Timesile. Monomaania on mingi kujutelma või asja haiglaslikult visa taotlemine.

Google`i kaasasutajate Sergey Brini ja Larry Page`i tegutsemisviisi iseloomustamisel kasutab Allen märksõnu «küünarnukk» ja «küünised».

Alleni (58) arvates on Google`i poolametlik slogan sõnastuses «Ära ole kuri» (don`t be evil) eksitav. Allen illustreerib IT-hiidude käitumist läbi piiride nihutamise kujundi.

Ühelt poolt Apple ja Google nihutavad pidevalt piire ses mõttes, kuidas nad suudavad tehnoloogilisi lahendusi rahaks teha ja nähtusi «vangistada» (i. k capture things).

Seda tehes väidavad aga nimetatud ettevõtted, et nad ei ole seejuures kurjad või kasuahned, pealegi polevatki nende püüdluseks selliste piiride nihutamine, selgitab Allen.

Alleni sõnul paneb teda sellise tegevuse jälgimine naerma.

Alleni sõnul tuleks siis, kui eesmärgiks on piiride nihutamine, seda teed minnagi ja kui tulevad tagasilöögid, siis nendele reageerida, mitte hakata rääkima sellest, et meie ettevõte ei ole kuri.

Üheks Google`i tegevuseks, millest Allen on oma seisukohtade kujundamsiel mõjutusi saanud, on Street View projekt, kus Google kogus tänavate filmimise ajal ühtlasi õhu kaudu levivatest arvutivõrkudest kättesaadavaid meiliaadresse ja salasõnasid.

Hiljuti ilmus Allenil ka autobiograafiline raamat «Idea Man», kus autor räägib oma suhetest Microsofti käilakuju Bill Gatesiga.

Kui tudengipõlves olid mehed lahutamatud, siis hiljem muutus läbisaamine «hapuks» ning läbi selle prisma kirjeldabki Allen Gatesi sarkastiliselt riiukukena, kes püüdis teda Microsoftist välja süüa.

Raamatus kirjeldab Allen intriige, kuidas Gates tõi Microsofti kompanii praeguse bossi Steve Ballmeri ja kuidas tal tekkis nimetatud duoga konflikt, mis päädis Alleni taandumisega ettevõtte tegevjuhtkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles