Reinsalu hakkab rohkem ärikeelde jagama

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson (Keskerakond) ja justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL)
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson (Keskerakond) ja justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL) Foto: Robin Roots/Õhtuleht

Justiitsminister Urmas Reinsalu tahab hakata pahatahtlike pankrottide ohjeldamiseks lihtsamalt ärikeelde jagama.

Justiitsministeerium saadab paari nädala jooksul aruteluringile seaduseelnõu väljatöötamise kava, milles pakutakse välja nii-öelda kiire pakett selleks, kuidas ohjeldada pahatahtlikke pankrotte, vahendab Äripäev.

Nimelt ei ole justiitsministri Urmas Reinsalu sõnul normaalne, et võlgades ettevõtetest lahti saamisest on Eestis saanud lausa eraldi majandusharu. Igal aastal jätavad maksejõuetud ettevõtted üles umbes 40 miljonit eurot võlgasid, mida on väga raske, kui mitte võimatu kätte saada.

Seda peamiselt seepärast, et maksejõuetud ettevõtted müüakse tankistidele, kes jätavad ettevõtted nii kauaks tegevusetult seisma, kuniks äriregister nad lõpuks lihtsalt ära kustutab – ilma karistuseta.

Teadaolevalt on Eestis umbes 700 tankisti, kelle teenuseid on kasutanud enam kui 10 000 ettevõtet ning praeguseks on teada, et nende 700 tankisti õlgadel on kokku üle poole miljardi euro võlgasid.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles