Simson: oleme riigieelarve kokkuleppele väga lähedal (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson Foto: Robin Roots/Õhtuleht

Majandusminister Kadri Simson (KE) ütles valitsuskabineti istungi vaheajal ERRile, et võimuliit on väga lähedal 2018. aasta riigieelarve kokkuleppele.

«Kokkuleppele oleme väga lähedal, väga suuri vaidlusi ei ole. Praegu otsitakse katet ja tõstetakse kulusid ümber küsimustes, mis on üles kerkinud viimasel ajal,» ütles Simson.

«Me eeldame, et järgmisel aastal tõuseb miinimumpalk ja riigisektoris on väga palju inimesi, kes saavad väikest palka, mistõttu tuleb leida lisavahendid palgatõusuks,» tõi ta ühe näite veel lahtisest küsimusest.

Suurtes ja kulukates asjades, nagu maksureform, kohalike omavalitsuste tulubaasi taastamine ja lisaraha haigekassale, on ministri sõnul juba varem üksmeel saavutatud.

Mis saab magustatud jookide maksustamisest, mille president jättis seadusena välja kuulutamata, Simson veel öelda ei osanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles