Pangaühenduse juht: fintech’id on pankadele äratuskell

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Pangandusföderatsiooni tegevjuht Wim Mijs ei näe ohtu, et plokiahela (blockchain) tehnoloogia pööraks pangandussektori üleöö pea peale. «Sellesse investeerimiseks on põhjust küll,» märkis ta.
Euroopa Pangandusföderatsiooni tegevjuht Wim Mijs ei näe ohtu, et plokiahela (blockchain) tehnoloogia pööraks pangandussektori üleöö pea peale. «Sellesse investeerimiseks on põhjust küll,» märkis ta. Foto: Toni Läänsalu

​Kolmapäeval leidis Tallinnas aset Euroopa Pangandusföderatsiooni (EBF) juhatuse digitaalse strateegia teemaline koosolek. Jutuajamine ühenduse juhi Wim Mijsiga algas kokkulepitust enam kui veerand tundi hiljem, sest meie pankade esindajate ettekanded pakkusid suurt huvi, küsimusi oli palju ja koosolek venis planeeritust pikemaks.

-Mis on Euroopa Pangandusföderatsioon (EBF) ja mis on selle organisatsiooni eesmärk?

Euroopa Pangandusföderatsioon on suhteliselt vana organisatsioon. Föderatsioon asutati 1960. aastal ning sellesse kuuluvad kõik 28 Euroopa Liidu liikmesriiki, pluss neli EFTA (Euroopa vabakaubandusassotsiatsioon – toim) liikmesriiki, mis tähendab, et meil on kokku 32 liikmesriigi pangaliitu. Kaudselt esindame kokku umbes 4500 panka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles