Valitsus loodab maksueranditega meelitada Eesti lipu alla 300 laeva

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA laev õppusel.
PPA laev õppusel. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Valitsus otsustas teha maksusüsteemis laevandussektorile ja meremeestele erandi ning luua digilahendustel põhinevad infosüsteemid, mille seas on ka e-residentidele kättesaadav e-laevaregister.

Valitsus jõudis augusti lõpus seisukohale, et Eesti seni ühetaolises maksusüsteemis võib laevandussektorile ja meremeestele erandi teha, vahendab ERRi uudisteportaal.

Maksubaasiks ehk selleks, millelt maksu arvutatakse, võiks valitsuse hinnangul olla 750 eurot, kuid ees seisab veel valik, kas 750 eurolt arvestada tulumaksu tavapäraselt 20 protsenti või 11,6 protsenti, mis on kohaliku omavalitsuse maksumäär.

Teiseks otsustati, et laevandusettevõtetele hakatakse juurutama ettevõtte tulumaksu alternatiivina tonnažimaksu, mis oleks Eesti maksusüsteemis erandlik, kuid on tavapärane mujal Euroopas.

Lisaks otsustas valitsus luua nüüdisaegsed digilahendustel põhinevad infosüsteemid, mis toimiksid paberivabalt ning oleksid kättesaadavad kõikjal maailmas.

Seadusemuudatuste tagajärjel peaks 2029. aastaks olema Eesti lipu all 300 laeva. 

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles