Foto: vanast Dvigateli tehase direktorite majast saab büroohoone IT-ettevõtetele

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See maja renoveeritakse moodsaks IT-majaks.
See maja renoveeritakse moodsaks IT-majaks. Foto: Marek Metsalaid

Vana Dvigateli tehasekompleksi kuulunud telliskivihoone renoveeritakse 1,2 miljoni euro eest kaasaegseks IT-majaks, kus hakkab tegutsema terve rida IT-ettevõtteid.

Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvaku sõnul renoveeritakse ligi 860-ruutmeetrine hoone spetsiaalselt IT-ettevõtete jaoks. Kuigi hoone ankurrentnik on tänaseks olemas, mahuvad mõned valdkonnas tegutsevad ettevõtted kindlasti veel majja ära.

«Uushoonete rajamise kõrval on meie kindel eesmärk renoveerida linnakus võimalikult palju vanu väärika arhitektuuriga hooneid, hoolimata sellest, et see läheb pahatihti oluliselt kulukamaks kui vana lammutamine ja selle asemel uue ehitamine,» selgitas Nõlvak.

Renoveeritava hoone näol on tegemist vana Dvigateli tehase direktorite, inseneride ja konstruktorile majaga, mille uuendamisel on kavas säilitada punastest tellistest ehitatud hoone industriaalne väljanägemine ning luua majja moodne ja inspireeriv töökeskkond.

Hoone renoveerimine läheb maksma 1,2 miljonit eurot, ehitust kaasrahastab Nordea pank. IT-maja valmimine on kavandatud 2018. aasta suve lõppu. Ülemiste City IT-maja asukohaks on Sepise 8.

Ülemiste City on Tallinna lennujaama kõrval asuvale endise Dvigateli tehase territooriumile loodud Baltimaade suurim teadmistel põhinev ärilinnak, milles tegutsevate ettevõtete käive on kokku üle miljardi euro. 36 hektaril on välja ehitatud 120 000 ruutmeetrit üüritavat büroopinda, kus enam kui 330 ettevõttes töötab täna 8000 inimest.

Aastaks 2025 rajatakse 3 000 elanikule kortermajade piirkond, ehitatakse uus lasteaia- ja koolikompleks, spordihoone, uued pargid ja kohvikud. Ülemiste City linnaosa arendavad Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles