Laitmatu fassaadiga gasellfirma

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parmeti juhid Virve ja Elmo Parik.
Parmeti juhid Virve ja Elmo Parik. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää perefirma AS Parmet sai äriidee ripplagede tootmiseks siis, kui rublaaja lõpus õnnestus ehitatava eramu tuulekotta hankida Saksamaa alumiiniumist ripplagi.

"Me nägime ju tollal kõik meeletult vaeva ehitus- ja viimistlusmaterjalide otsimisega,“ räägib Parmeti nõukogu esimees Virve Parik Äripäevas. „Ripplagi tundus hästi vau! – esiteks kerge paigaldada ja kohe on lõppviimistlus näha – ja sellest saigi ripplagede tootmine alguse.“

Parmeti juhatuse esimees ja omanik Elmo Parik täpsustab, et hakkasid 1989. aastal vaikselt pihta kooperatiivina. „Otepää autoremonditehase ruumes pärast päevatööd õhtuti valmisid esimesed lihtsa lahendusega ripplaed,“ lisab perepea.

Kooperatiivi Arko asemele asutasid Parikud 1991. aasta septembris ASi Parmet. 1994. aastal koliti praegusesse asukohta Otepää äärelinnas ning alustati metallist fassaadide tootmisega. Eksklusiivsed fassaadid ongi kujunenud Parmeti põhitegevuseks, nende osakaal käibest on tõusnud 70 protsendini. Suured objektid on kosutanud majandusnäitajaid tempos, mis lennutas Parmeti tänavu Gaselli TOPi (463. koht).

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles