Luige supertoimetus annab Manitskilegi lootust

Peeter Raidla
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Manitski.
Jaan Manitski. Foto: SCANPIX

Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik rääkis eile õhtul Hannes Võrnole Kanal 2 saates «Q», et grupi koosseisu kuuluvate lehetoimetuste elavdamiseks ja nende tegevuse koordineerimiseks on kavas luua omamoodi supertoimetus.

Selline käik annab lootust Jaan Manitski osaühingule Vivarone, mis tänavu märtsis oma 50-protsendilise osaluse Eesti Päevalehes Ekspress Grupile loovutas ja vastutasuks seni Eesti Päevalehe ASile kuulunud kinnisvara endale sai. Ehkki Ekspress Grupi börsiteate kohaselt raha tehingute käigus ei liikunud, läks alles eelmise aasta mais Eesti Päevalehe kinnisvarale laenu katteks seatud 7,5 miljoni krooni suurune hüpoteek nüüd ikkagi kustutamisele. Ehk siis Eesti Päevalehe AS pidi märtsis 2011 oma võlakohustuse Swedbanki ees eelnevalt täitma.

Vivaronele kuulub Narva maantee 13 majas terve korrus, mille ühes otsas tegutseb Eesti Päevaleht. Teine ots on aga sisuliselt tühi, sest seal töötanud Linnalehe toimetus on kokku kuivanud. Varem neli korda nädalas ilmunud Linnaleht ilmub nüüd ju vaid kord nädalas. Kui võrrelda Vivarone omandis olevat pinda näiteks samas majas tegutseva Õhtulehe toimetuse ruumidega, mis kuuluvad Luige kontrolli all olevale osaühingule Ekspressmaja, siis on Vivarone käsutuses üle 60 protsendi rohkem pinda.

Loodav «supertoimetus», mis lisaks Eesti Päevalehele haarab ka Maalehe ja Eesti Ekspressi toimetust, ongi nüüd kavas kõik Vivarone pinnale koondada. Maalehe toimetust ongi juba peatsest kolimisest teavitatud. See annab Manitskile lootust, et Vivarone lõpuks ometi midagi teenima hakkab. Siiani piirdus ju Vivarone kogu tegevus üksnes Eesti Päevalehe aktsiate hoidmisega, mis ei olnud vaatamata Eesti Päevalehe vahepealsete aastate kasumlikule tegevusele Vivaronele ühelgi aastal sentigi tulu toonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles