Hiina pangad näitasid põhjakorealastele ust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea pealinn Pyongyang
Põhja-Korea pealinn Pyongyang Foto: SCANPIX

Hiina suurimad pangad lõpetasid oma Põhja-Korea klientidele finantsteenuste pakkumise juba enne uute ÜRO sanktsioonide kehtestamist.

Piirangute kehtestamist kinnitasid nii Hiina Tööstus- ja Kommertspanga, Hiina Põllumajanduspanga, Hiina Panga kui Hiina Ehituspanga Yanzi piirilinna töötajad.

«Oleme külmutanud nende kontod, mis tähendab, et nad ei saa raha välja võtta,» ütles Hiina Ehituspanga Yanji haru töötaja uudisteagentuurile AFP.

«Nad ei saa oma Yanji kontosid enam kasutada, samuti mitte meie teenuseid. Oleme juba hakanud neid informeerima, et nad oma kontod kustutaksid. Kui nad saavad seda teha, me laseme. Kui mitte, siis me ei lase neil kontosid kasutada,» ütles töötaja.

Hiina Kommertspanga töötaja sõnul rakendati piirangud juba mullu või aasta enne seda. «Me ei ava praegu uusi kontosid. Me ei paku neile teenuseid.»

Ka teiste pankade esindajad kinnitasid, et piirangud on juba mõnda aega kehtinud, ehkki jäeti täpsustamata, mis ajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles