Lemminkäineni aktsionärid kiitsid heaks ühinemise YITiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yit
Yit Foto: SCANPIX

Teisipäeval toimunud Soome ehitusfirma Lemminkäineni aktsionäride üldkoosolekul kiideti heaks ettevõtte ülevõtmine YIT poolt.

Ülevõtmine peaks lõpule jõudma kas käesoleva aasta 1. novembril või tuleva aasta 1. jaanuaril. Enne seda vajab see veel aga konkurentsiametite heakskiitu.

Ettevõtted teatasid ühinemisest tänavu juunis, tuues põhjusena välja soovi tugevdada ettevõtete positsiooni Põhja-Euroopa turgudel.

Hinnanguliselt hakkab YIT ja Lemminkäineni ühendettevõtte käive moodustama umbes 3,4 miljardit eurot aastas ja kasum 85 miljonit eurot aastas. Kokku loodavad ettevõtted ühendamise käigus aastaks 2020 kokku hoida 40 miljonit eurot aastas. Ühendettevõttes hakkab töötama kokku 10 000 inimest 11 riigis.

Tehniliselt liidetakse Lemminkäinen YIT-iga, nii et Lemminkäineni aktsionäridele hakkab kuuluma 40 protsenti ühendfirmast ja YIT aktsionäridele 60 protsenti.

Soome ehitusfirmad YIT ja Lemminkäinen tegutsevad Soomes, Venemaal, Rootsis, Norras, Taanis, Eestis, Lätis, Leedus, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles