Kaja Kallase ootamatu avaldus: Ansip on digiküsimustes valmistanud väga suurt pettumust (9)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Sander Ilvest

Reformierakonda kuuluv Euroopa Parlamendi liige Kaja Kallas leiab, et Eesti on valmistanud Euroopa Liidus pettumust autorõiguse reformi eelnõu kujundamisel nii eesistujana kui tema erakonnakaaslasest digivolinik Andrus Ansipi tegevusega.

«Eestil on olnud väga kõrged ootused just progressiivse maailma poolt ja seetõttu on Ansip väga suurt pettumust valmistanud inimestele, kes on nende asjadega kursis. Ja Eesti nüüd samamoodi – sest tegelikult me läheme seda sama Saksa lobi rada,» kirjeldas Kaja Kallas ERRile oma nägemust autoriõiguste reformi seisust.

Kallas tõdes, et kuigi autoriõiguse reformi ettepanekutega tuli välja eelmine Euroopa Komisjoni digitaalmajanduse ja –ühiskonna volinik Günther Oettinger, siis praegune volinik Andrus Ansip on plaani samas suunas edasi arendanud.

«Eestile on just digiasjadega seoses olnud väga palju ootusi, et me suudame mingid jamad ära hoida. Tegelikult me pigem toetame neid jamasid,» lisas ta.

Euroopa Parlamendi siseturu- ja tarbijakaitse komisjonis oli hääletus eelnõu osas juba ära ning septembri jooksul jõuab see õiguskomisjoni, kus selgub parlamendi lõplik positsioon.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles