Viis olulist nõuannet üürikorterite soetamiseks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välja üürimiseks tasub soetada korter nõutud piirkonnas. Pildil kortermaja Kalamajas.
Välja üürimiseks tasub soetada korter nõutud piirkonnas. Pildil kortermaja Kalamajas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui mõnede üürikinnisvara soetanute jaoks on see korralik pikaajaline investeering, siis teiste jaoks jälle täielik peavalu, kirjutab BusinessInsider.

Üheks põhimureks üürikinnisvara puhul on loomulikult oma maksetega hilinevad ja vastutustundetult käituvad üürnikud. Kuid on veel mitmeid asju, mis tuleb enne üürikinnisvara ostmist läbi mõelda. Rendile antavate korterite omanikuks olemine tähendab paraku palju enamat kui vaid üüriraha kokku korjamine.

Järgnevalt on ära toodud mõned soovitused, mida juba kogenud üürikinnisvara omanikud teisiti teeksid.

1. Ära kiirusta üürikinnisvara ostmisel. Võta aega, tutvu nii erinevate kinnisvaravõimaluste kui ka seadusandlusega.

2. Sul peab olema rahatagavara mõneks ajaks tühjaks jäänud üürikorteri kulude katmiseks. Arvesta, et kindlasti mõni korter seisab aegajalt tühjana. Lisaks rahale nõuab selline kinnisvara ka aega, kui sa pole just palganud kedagi oma üürikorterite eest hoolitsema.

3. Kui sul siiski on keegi palgatud, kes sinu üürikinnisvara eest hoolitseb, pange rollid täpselt paika. Näiteks kas selle inimese roll on vaid üüriraha kokku koguda või peab ta tegelema ka maksmisega hilinejatega.

4. Pane üürnikega selged reeglid paika kohe lepingus. Alates maksetähtaegadest ja tõenäolisest üürihinna tõusust kuni selleni välja, kas nad näiteks peavad muru niitma, hekki piirama, lund koristama jms.

5. Osta kinnisvara nõutud piirkonda. Vähenõutud piirkonda üürikinnisvara ostmine võib-olla korralik viga. Kinnisvara ise on tõenäoliselt odavam, aga kahtlane ümbruskond tähendab ka kahtlasemaid üürnikke ja madalamat renti. Kallim piirkond tähendab aga kõrgemat renti ja stabiilsemaid üürnikke.

Üldine soovitus on osta üürikinnisvara vaid sellisesse piirkonda, kus sa ise tahaksid elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles