Fotod: Prantsusmaal protestitakse tööreformi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse president Emmanuel Macron on teisipäeval silmitsi ametiaja esimese suure katsumusega seoses ülemaaliste protestidega tööreformi vastu, millest ametiühingud kardavad tööturvalisuse vähenemist.

Ametiühing CGT on kutsunud transpordi- ja avalikku sektorit streikima ning plaanib korraldada üle riigi umbes 180 meeleavaldust. Kavandatav tööreform vähendab ametiühingute võimu ning suurendab firmade õigusi töötajaid vallandada.

Prantsuse lennujuhte on kutsutud streikima ning Iiri odavlennufirma Ryanair teatas esmaspäeval, et jätab teisipäeval ära 110 lendu. Lennufirma kutsus Macroni valitsust ja Euroopa Komisjoni astuma otsekohe samme, et vältida taas kord häireid Euroopa lennuliikluses.

Eile Toulouse'is toimunud demonstratsioonidel kandsid demonstratsioonil osalenud silte, kus seisid muuhulgas sellised laused nagu «Elagu Emmanuel esimene!», «Macron, sotsiaalse ebakindluse looja» ja «Ei vihased, ei küünilised, ei äärmuslikud, vaid mässavad kodanikud».

CGT kavandab uusi tööseisakuid 21. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles