Arumäe: need näitajaid ennustasid juba eelmisel aastal majanduskasvu (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruta Arumäe
Ruta Arumäe Foto: Tairo Lutter

Üllatus oleks pigem see, kui majandus ei kasvaks, kirjutab endise peaministri Taavi Rõivase nõunik, tänane ettevõtluskõrgkooli Mainor majandusteooria lektor Ruta Arumäe.

«Kui eelmisel aastal kurdeti palju vinduva majanduskasvu pärast ning arutleti selle üle, mida peaks tegema selle ergutamiseks või kas on oht koguni ehk majanduslanguseks, siis ma eriti ei muretsenud vinduva majanduskasvu pärast. Ma ei muretsenud selle pärast, sest ma nägin märke, et majandus kannab ise selle eest hoolt, et ennast taas tõusulainele sättida,» kirjutab Arumäe Äripäeva arvamusloos.

Tema sõnul näitasid eelmise aasta teises pooles majanduse peamised näitajad juba üsna veenvalt, et majandus on oma tõusufaasis, ja osundasid majanduskasvu kiirenemise suunas. «Nende hulka kuuluvad näiteks kindlustunde indikaatorid, intressimäärade vahed, väliskeskkonna juhtivindikaatorid ning veel hulk näitajaid. Kui neist andmetest välja sõeluda silutud trend ja tsükkel, siis on võimalik neist suunda lugeda,» märgib Arumäe.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles