Ettevõtted värbavad tulevasi töötajaid otse koolipingist

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG on üks Ida-Virumaa ettevõtjaid, kellele värskelt kõrgkoolis õpingud alustanud üliõpilased tulevaste töötajatena huvi pakuvad.
VKG on üks Ida-Virumaa ettevõtjaid, kellele värskelt kõrgkoolis õpingud alustanud üliõpilased tulevaste töötajatena huvi pakuvad. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Kvaliteetse tööjõu otsingul püüavad ettevõtete esindajad mõjutada enda kasuks otsustama juba ülikoolide esimese kursuse tudengeid, andes endale aru, et tööjõuturult töötajate värbamisel on eelis neil, kes suudavad kiiremini tegutseda. 

Kuigi Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledžisse sel aastal sisse astunud 220 tudengist kaks kolmandikku omandavad haridust kaugõppe teel, panid kohe esimesel koolipäeval neile silma peale kohalikud ettevõtted, kes käisid ennast tudengitele tutvustamas, vahendab ERRi uudisteportaal uudistesaadet «Aktuaalne kaamera».

Põlevkiviõli ja põlevkivikeemia tootmisettevõtte VKG personaliosakonna juhataja Tea Allikmäe sõnul on ettevõttel huvi just kaugõppes õppiva tudengi vastu. Põlevkiviõli ja põlevkivikeemia tootmisettevõtte VKG personaliosakonna juhataja Tea Allikmäe sõnul on ettevõttel huvi just kaugõppes õppiva tudengi vastu.

Virumaa kolledži arendusdirektori Mare Roosilehe sõnul on ettevõtete infopäevad tudengile omalaadseks karjäärivestluseks: «Et tekitada üliõpilastes motivatsiooni, et õppida, lõpetada ja saada diplom ning asuda tööle kas nendesse ettevõtetesse või mõnesse teise ettevõttesse.»

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles