Vjatšeslav Leedo ristis kolmanda uue parvlaeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa Laevakompanii omanik VjatÐeslav Leedo, uue laeva ristiema Katrin Kallisma ja laevakompanii tegevjuht Tõnis Rihvk Norras Fiskerstrand BLRT laevatehases.
Saaremaa Laevakompanii omanik VjatÐeslav Leedo, uue laeva ristiema Katrin Kallisma ja laevakompanii tegevjuht Tõnis Rihvk Norras Fiskerstrand BLRT laevatehases. Foto: Marko Mumm

Saaremaa Laevakompanii kolmas uus parvlaev ristiti aprilli alguses pidulikul nimetseremoonial Hiiumaaks. Tseremoonia toimus Norras Fiskerstrand BLRT laevatehases, kus uut laeva tervitasid kaptenid Ain Pulk ja Tõnu Kreos. Laeva ristiema, 22-aastane hiiu neiu Kat­rin Kallisma andis laevale kaasa oma soovid.


«Eesti läänerannikul asuvad kolm saart – Saaremaa, Hiiumaa ja Muhumaa. Saaremaa ja Muhumaa on saanud juba laeva nimedeks ja teevad uhkusega oma tööd. Saagu selle laeva nimeks «Hiiumaa»! Olgu õnne Sul meredel ning tuuled ja jää armuline! Seitse jalga vett Sulle kiilu alla!» lausus ristiema ning lõi šampusepudeli pidulikult vastu laeva nina.

Parvlaev Hiiumaa hakkab sõitma Heltermaa-Rohuküla liinil. Uus laev on identne mullu valminud parvlaevadega Muhumaa ja Saaremaa ning see võimaldab laevu paindlikult vajaduse järgi ümber paigutada.

Hiiumaa valmimine tähistab ühtlasi Saaremaa Laevakompanii 1,4 miljardi krooni suuruse laevaehitusprojekti lõppu, mille raames valmib kolm identsete parameetritega reisiparvlaeva Lääne-Eesti saarte ja mandri vaheliseks liikluseks.

Koos sadamate valdaja AS Saarte Liinid tehtavate investeeringutega sadamate laiendamisse ja nüüdisajastamisse tõuseb uute laevade liiniletoomisesse suunatav summa 2 miljardi kroonini. Laevade ehitaja on BLRT Grupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles