Haldur nõuab pankrotis kiirlaenufirma eksjuhilt ligi neli miljonit eurot

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pankrotistunud hoiuopõrsas. Pilt on illustratiivne
Pankrotistunud hoiuopõrsas. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Pankrotis kiirlaenufirma MiniCredit pankrotihaldur esitas Harju maakohtule firma eksjuhi vastu hagi, milles nõuab temalt ligi nelja miljoni euro välja mõistmist.

Kohus kuulutas Eestis, Lätis, Poolas ja Gruusias nn sms-laenude andmisega summas 50-1000 eurot tegelenud firma pankroti välja mullu 5. oktoobril ning nimetas firma pankrotihalduriks Martin Krupi, vahendab ERRi uudisteportaal.

Äriregistri andmetel hakkasid mullu augustis ehk vahetult pärast kohtu kaudu pankrotiavalduse esitamisest teadasaamist MiniCrediti juhtkonnas ja omanikeringis toimuma muudatused.

Senine juhatuse liige Vitali Jaroševitš lahkus ning juhatuse uueks liikmeks sai suuremahulise maksupettuse eest kriminaalkorras karistatud ja korduvalt nime vahetanud Hando Hanschmidt, märgib haldur hagis.

Hagi kohaselt pole Jaroševitš ega Hanschmidt pankrotihalduri teabenõuetele vastanud ning siiani on haldurile üle andmata firma raamatupidamine, samuti pole seni kohtusse ilmunud võlgniku vannet andma Jaroševitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles