Haridustee katkestanud miljardärid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Gates.
Bill Gates. Foto: SCANPIX.

Kõrgharidust peetakse üldjuhul hea teenistuse ja läbilöögi aluseks, kuid samas leiab maailma kõige rikkamamate seltskonnast inimesi, kes ülikooliõpingud erinevatel põhjustel katki on jätnud, kirjutab Talouselämä.


Business Bundit reastas maailma kümme rikkaimat inimest, kes on kõrgkooliõpingud erinevatel põhjustel katki jätnud. 

10. Roman Abramovitsš

Abramovitš on maailmas rikkuselt 53. inimene ning tema vara väärtuseks hinnatakse 13,4 miljardit dollarit. Väidetavalt jäid mehe juuraõpingud ülikoolis pooleli.

9. Mark Zuckerberg

Vaid 26-aastane Facebooki looja on noorim ise oma varanduse kokku ajanud miljardär. Mehe vara väärtus on 13,5 miljardit dollarit, mis teeb temast rikkuselt 52. inimese maailmas. Zuckerberg katkestas oma Harvardi õpingud, et keskenduda Facebooki arendamisele.

8. Steve Ballmer

Maailma rikkuselt 46. inimene on Microsofti juhatuse esimees, kes katkestas kõrgkooliõpingud mainekas Stanfordi ülikoolis, et asuda tööle tarkvarafirmas. Mehe väärtus on 14,5 miljardit dollarit.

7. Michael Dell

Arvutifirma Dell looja on rikkuselt 44. inimene maailmas ning tema vara väärtus ulatub 14,6 miljardi dollarini. Ülikooli ajal asutas ta oma firma, mistõttu jäid õpingud pooleli.

6. Azim Premji

Premji on India IT ettevõtte Wipron omanik, kes ehitas 2,5 miljoni dollarilise ettevõtte üles 1,4 miljardi dollariliseks firmaks. Tema vara väärtuseks on 16,8 miljardit dollarit. Mees võttis ettevõtte juhtimise üle 1966. aastal, mil ta isa suri. Seejärel jäid pooleli ka õpingud Stanfordis. Siiski lõpetas mees kooli – 30 aastat hiljem.

5. Sheldon Adelson

Adelson omandas oma esimese ettevõtte vaid 12-aastasena. Ta alustas lehemüüjana ning lõi seejärel firma nimega Comdex, mis on üks suuremaid IT-messide korraldajaid maailmas. Õpingud katkesid tal ühes New Yorgi kõrgkoolis. Tema investeeringud Las Vegase kasiinodesse ja hotellidesse on tootnud talle 23,3 miljardi dollari suuruse varanduse.

 4. Mukesh Ambani

Ambani on maailma rikaste edetabeli 9. kohal. Tema väärtuseks on 27 miljardit dollarit ning talle kuulub 48 protsenti ettevõttest Reliance Industries. Ettevõttesse tööle asumine oli ka üks põhjusi, miks ta 1979. aastal õpingud Stanfordis katkestas.

3. Eike Batista

Batista on brasiillasest kaevandusfirma juhi poeg, kes veetis suure osa oma noorpõlvest Saksamaal, õppides inseneriks Aacheni ülikoolis. Õpingute ajal lõi ta ettevõtte, mistõttu jäi ülikool pooleli. Rikaste edetabelis on 8. kohal oma 30 miljardi dollari suuruse varaga.

2. Lawrence Ellison

Ellison siiski lõpetas lõpuks ülikooli, peale oma ema surma. Varem jäid tal õpingud pooleli. 1977. aastal  lõi ta ettevõtte nimega Oracle. 39,5 miljardi dollari suuruse varaga asetub ta rikkuselt 5. inimeseks maailmas.

1. Bill Gates

Maailma rikkaim kõrgharidustee katkestanud  mees on Microsofti asutaja Bill Gates. Hetkel on ta oma 56 miljardi dollari suuruse maise varaga rikaste edetabeli 2. kohal. Tema Harvardi õpingud katkesid 1975. aastal. Kooli naases ta 2007. aastal, mil talle omistati kooli nn autudengi tiitel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles