Läti kohus lükkas Magonise ja Ossinovski pistiseasja istungi edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurettevõtja Oleg Ossinovski
Suurettevõtja Oleg Ossinovski Foto: Mihkel Maripuu

Limbaži ringkonnakohus lükkas reedel edasi pistise pakkumises süüdistatava Läti Raudtee endise juhi Uģis Magonise ja Oleg Ossinovski kohtuistungi, sest Ossinovski ettevõtte Skinest Rail esindaja ei ilmunud kohtusse.

Kohus lükkas istungi edasi pärast Ossinovski juristi Jelena Kvjatkovska palvet, et tema kliendi üle tuleks kohut mõista eraldi ja Eestis, sest väidetavad kuriteod pandi toime Eesti pinnal. Kvjatkovksa ütles, et sellisel juhul esineks Ossinovski Magonise kohtuasjal endiselt tunnistajana, kuid ei oleks kohustatud käima igal Lätis toimuval istungil kohal.

Enne istungit väitsid nii Magonis kui Ossinovski, et nad ei ole asjas süüdi. Ossinovski advokaat Sauldvedis Varpins on varasemalt öelnud, et Ossinovski ei tunnista süüd pistise pakkumisest, kuid ei eita ka raha andmist Magonisele. Ossinovski sõnul anti raha Magonisele hoopis teisel põhjusel.

Läti Raudtee korruptsiooniasjas pidasid Läti ametivõimud möödunud aasta suvel kinni Läti raudtee endise juhi Uģis Magonise, kelle vastu on nüüdseks esitatud süüdistus 500 000 euro suuruse altkäemaksu vastuvõtmise eest.

Altkäemaksu andmises on süüdistuse saanud Oleg Ossinovski, kes soovis pistise eest, et Läti Raudtee tütarfirma LDz Ritosa Sastava Serviss ostaks tema ettevõtte Skinest käest mitme miljoni euro eest neli vana vedurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles