Ossinovski ei pea Josingu ettepanekut suhkrumaksust loobuda heaks ideeks (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna juht ning tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna juht ning tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Sander Ilvest

Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski ei pea mõistlikuks Eesti konjunktuuriinstituudi direktori Marje Josingu mõtet, et valitsus peaks loobuma hinnatõusu hoogustavatest meetmetest nagu suhkrumaks, sest ministri sõnul pole magusamaksu eesmärk hindu kergitada.

Tarbijahinnaindeks muutus augustis võrreldes eelmise aasta augustiga 3,9 protsenti ning Josing soovitas valitsusel seetõttu loobuda meetmetest, mis hindade kasvule kaasa aitaksid, vahendab ERRi uudisteportaal.

Ossinovski ütles ERRi raadiouudistele Josingu öeldut kommenteerides, et magustatud jookide maksustamise eesmärk pole nende hinda kallimaks muuta, vaid suunata tootjaid vähendama nende toodete suhkrusisaldust.

«Sellepärast on see maks planeeritud ka mitmeastmelisena - ehk siis tootjatel on võimalik suhkrusisaldust alandades maksust pääseda täielikult või maksta seda väga minimaalselt,» põhjendas Ossinovski.

Ka juhtis minister tähelepanu sellele, et valitsus tahab vabastada lisatud suhkru maksust nii mahlad kui ka piimatooted, konkreetsemalt jogurtid.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles