Microsoft tõstab kõigi töötajate palku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Ballmer.
Steve Ballmer. Foto: SCANPIX.

Kõik Microsofti 90 000 töötajat saavad palgakõrgendust: tehnoloogiafirmade võitlus talentide pärast kogub hoogu.


Nagu tegevjuhi Steve Ballmeri neljapäevasest firmasisesest e-kirjast – mis palgatõusu teatavaks tegi – välja lugeda võis, ootavad kõige magusamad lisasummad karjääri varajases staadiumis tarkvarainsenere, samuti aga keskastme töötajaid, kel on harvaesinevaid oskusi ja kogemusi.

«Ennetava» 10-protsendilise äärest-ääreni palgatõusu jõudis mullu korraldada Google. Viimast eeskujuks võttes korraldab ka Microsoft asjad nii, et töötajad saavad edaspidi rohkem raha ja vähem aktsiaid.

Talentide püüdmise ja kinnihoidmise sõda Silicon Valleys ja ka teistel turgudel, kus interneti- ja tarkvarafirmad kiiret kasvu näitavad – eriti Indias ja Hiinas – läheb üha ägedamaks.

Ja kõige rohkem kasvavadki Microsofti palgad just kahel ülalmainitud turul, kuigi summadest ja protsentidest firma konkreetselt ei rääkinud.

Küll aga lisas ettevõte, et boonuseid saavate töötajate arv kasvab – ning et boonused lähevad ühtlasi ka suuremaks.

Siiamaani on vaid pooled töötajad iga-aastaselt oma töötulemustest lähtuvalt täisboonust saanud. Edaspidi kerkib nimetatud protsent 80 protsendi peale töötajatest.

Suured konkurendid nagu Google on juba pikemat aega Microsofti parimatele inseneridele suureks peibutuseks olnud.

Lisaks sellele on Silicon Valleyt tabanud värske firmade-asutamise buum, mis samuti ähvardavad töötajaid üle meelitada.
 

Copyright The Financial Times Limited 2011.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles