Riigikohus ei võtnud Andrus Kluge kaebust kuulda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kluge
Andrus Kluge Foto: Urmas Luik

Riigikohus otsustas, et finantsinspektsioon ei avaldanud Krediidipanga endise nõukogu esimehe Andrus Kluge kohta ebaõigeid andmeid, kui inspektsioon teatas, et Kluge on nõukogu esimehena sekkunud aktsionäride vahelistesse vaidlustesse.

Riigikohus otsustas kolmapäeval mitte võtta menetlusse Andrus Kluge kaebust kohustada finantsinspektsiooni lükkama ümber Kluge kohta avaldatud andmed või tuvastada vastustaja tegevuse õigusvastasus. Sellega jääb kehtima Tallinna ringkonnakohtu otsus, et finantsinspektsioon ei ole valeandmeid avaldanud.

Kluge on varasemalt öelnud, et finantsinspektsioon avaldas tema kohta andmeid, et ta on aktsionäride omavahelisse võitlusesse sekkunud.

«Tegelikult mingit võimuvõitlust pole olnud, on olnud vaid korduvad Moskva Panga seaduserikkumised ja pangasaladuse reeglite rikkumise katsed, millega on pidevalt tulnud tegeleda.»

Finantsinspektsiooni ja Krediidipanga endiste võtmetegelaste vaheline tüli on kestnud aastast 2013. Toona ütles inspektsiooni juhatuse esimees Kilvar Kessler, et finantsjärelevalve hinnangul on Andrus Kluge lasknud end isiklikult kiskuda Krediidipanga aktsionäride vahelisse võimuvõitlusesse, ning muuhulgas ostnud Krediidipanga aktsiad laenuga selliselt laenuandjalt, kelle taust ei ole järelevalve jaoks läbipaistev ning olnud seotud ka Krediidipanga juhatuse aktsiaostude ja nende läbipaistmatu finantseerimisega.

Seepärast jõudis finantsinspektsioon 9. septembril 2013 seisukohale, et Andrus Kluge ärialane reputatsioon ei ole laitmatu. Vastavalt seadusele on finantsjärelevalvel sel juhul volitused tagasi kutsuda panga juhatuse esimees, kuid nõukogu esimehe puhul nõuab seadus kõigepealt vastava ettepaneku tegemist panga aktsionäridele.

Eesti Krediidipank kuulus Vene krediidiasutuse kontrolli alla alates 2005. aastast kuni käesoleva aasta alguses otsustas selle kontrollpaki osta Coop Eesti ja Inbank. Kluge ei kuulu panga nõukokku alates käesoleva aasta 10. veebruarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles