Deutsche Bank: odava raha aeg Euroopas peab lõppema (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bank.
Deutsche Bank. Foto: SCANPIX

Deutsche Banki juht John Cryan ütles, et Euroopa Keskpank (ECB) peaks lõpetama oma lõdva rahapoliitika, vältimaks turumulle.

«Odava raha aeg Euroopas peab lõppema, hoolimata tugevast eurost,» ütles Cryan Frankfurti pankurite kohtumisel, päev enne ECB rahapoliitilist kohtumist.

ECB nõukogu on seadnud intressimäärad ajalooliselt madalale tasemele ning süstinud majandusse üle 2 triljoni euro, ostes riikide ja ettevõtete võlakirju. Cryani sõnul aitas see pankadel rahanduskriisist välja tulla, kuid samuti on sellega kaasnenud uus turbulents.

«Me näeme aina enam märke mullidest osades kapitaliturust, kus me ei oleks neid oodanud,» märkis Cryan.

«Lisaks sellele on intressimäärapoliitika osaliselt süüdi Euroopa pankade vähenenud tuludes,» lisas Cryan, tuues välja, et pankade tulud on langenud 23 protsenti madalamale kriisieelsetest tasemetest.

Teisipäeval ütles ka Commerzbanki juht Martin Zielke, et on aeg muuta rahapoliitikat, võrreldes seejuures kvantitatiivset lõdvendamist (QE) ravimiga, mille kõrvalmõjud on aina süvenemas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles