Ratas: Eesti peab tihendama kaubandussuhteid USA-ga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Sander Ilvest

Peaminister Jüri Ratas ütles kolmapäeval Tallinnas Ameerika Kaubanduskoja liikmetega kohtudes, et Eesti peab kasutama kõiki võimalusi, et tihendada kaubandussuhteid Ameerika Ühendriikidega.

Ratas ütles kohtumisel ettevõtjatega, et Eesti ja Ameerika Ühendriikide suhted on paremad kui kunagi varem, tema sõnul soovib Eesti jätkata koostööd kõigis valdkondades, sealhulgas võitluses terrorismi ja küberohtudega.

Samuti soovib Eesti tema sõnul tihedamat kaubanduskoostööd. «Kui praegu on Ameerika Ühendriigid Eesti ekspordipartnerite hulgas kümnendal kohal, siis Eesti ettevõtetel on võimekust eksporti Ameerika Ühendriikidesse oluliselt suurendada,» ütles Ratas.

Ratas andis ettevõtjatele ülevaate ka oma äsjasest töövisiidist Ameerika Ühendriikidesse, kus teda saatis äridelegatsioon. Eelmisel nädalal toimunud visiidi üks eesmärk oli aidata luua tehnoloogiaettevõtete vahel ärikontakte.

Samuti rääkis Ratas kohtumisel Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisest ja Eesti 100. sünnipäevast, aga ka globaliseerumisest ning vajadusest vähendada ühiskondlikku ebavõrdsust. Valitsuse eesmärgiks on tema kinnitusel kaasav majanduskasv, mis jõuab kõigi Eesti inimesteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles