Toom Tekstiil ehitab 1,5 miljoni eest Viljandisse uusi hooneid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis ja Abja-Paluojal tehaseid pidava aktsiaseltsi Toom Tekstiil juhid nendivad, et õmblejaid leida on aasta-aastalt raskem, mistõttu ollakse põhimõtteliselt valmis appi võtma ka välismaiseid töökäsi.
Viljandis ja Abja-Paluojal tehaseid pidava aktsiaseltsi Toom Tekstiil juhid nendivad, et õmblejaid leida on aasta-aastalt raskem, mistõttu ollakse põhimõtteliselt valmis appi võtma ka välismaiseid töökäsi. Foto: Marko Saarm / Sakala

DNB pank finantseerib 1,46 miljoni euro ulatuses Toom Tekstiil AS poolt Viljandisse rajatavate hoonete ehitust ja tootmisseadmete uuendamist. Ettevõtte uued lao- ja tootmispinnad valmivad septembri jooksul.

«Eesti viimaste kvartalite soliidse majanduskasvu üheks veduriks on tootmismahtusid kasvatav tööstussektor,» ütles DNB ettevõtete panganduse juht Krõõt Kilvet pressiteates. Toom Tekstiili Viljandis asuva 4 766 ruutmeetrise kogupinnaga kolme uue hoone ehituse finantseerimine on pangajuhi sõnul näide tarka majandusse tehtavast investeeringust.

«Kaasaegsed tootmisseadmed ja kõrgelt kvalifitseeritud töötajad on Eesti juhtivast kodutekstiili, madratsite ja mittekootud materjalide tootjast kasvatanud arvestatava partneri kogu Euroopa jaoks,» lisas Kilvet.

Toom Tekstiili juhi Illimar Toomi sõnul saab ettevõte laiendusega juurde kasvuks vajalikud laoruumid ja tootmispinna. Varem Tallinnas asunud madratsitootmine on nüüdseks täielikult Viljandisse üle kolitud ning just voodite ja madratsite valmistamiseks uusi hooneid vaja lähebki.

«Uute investeeringute eesmärk on suurendada voodite, madratsite ning heli- ja soojusisolatsioonimaterjalide tootmist. Selle tarbeks investeerime DNB abiga ka tootmisseadmetesse ca 600 000 eurot,» lisas Toom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles