Jüri Mõisa firma klient oli osaline aserite rahapesuskeemis

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühel suurettevõtja Jüri Mõisa (keskel) ettevõttel oli kokkupuude aserite pesumasinasse segatud firmaga.
Ühel suurettevõtja Jüri Mõisa (keskel) ettevõttel oli kokkupuude aserite pesumasinasse segatud firmaga. Foto: Liis Treimann

Aserite niinimetatud pesumasinaga seostatud ja Suurbritannias loodud peidus omanikega firma LCM Alliance LLP maksis raha Jüri Mõisa ettevõttele Brenstol.

Kui enamik Eesti firmasid tegi LCM Alliance'ile ise ülekandeid, siis raha saatmine Mõisa ettevõttesse on üksik näide vastupidisest, märgib Äripäev.

Mõisa suurosalusega Brenstol toodab leht- ja okaspuust tooteid, termotöödeldud terrassi- ja fassaadilaudu, saunamaterjale ning muud. «Mingi ülik teeb endale lossi ja tellib just meie käest või tehakse mingit avalikku parki,» kirjeldab suurettevõtja ise.

2013. aasta aprilli keskpaigas laekub Brenstoli Swedbanki kontole laekub raha LCM Alliance LLP-lt ettevõttelt tellitud terrassi- ja fassaadilauadade eest. Tellija ei ole aga Suurbritanniast, nagu maksja, vaid Iraanist, kuhu kaup tegelikult läks.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles