Eesti Posti rahvusvaheline äri laieneb Hollandisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva postiautod.
Omniva postiautod. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Eesti posti ja Hiina logistikafirma SF Express ühine tütarfirma Post11 on tänavu avanud rahvusvahelise postijaotuskeskuse Saksamaal ning plaanib tänavu avada veel ühe Hollandis.

«Saksamaal käivitus postikeskus aasta alguses ning plaan on seda teha ka teistes riikides. Usun, et sügisel avame ühe postikeskuse Euroopasse veel, Hollandisse. Seejuures suureneb Euroopa riikide osatähtsus ning Venemaa osakaal väheneb,» ütles Post11 tegevjuht Gunnar Aru BNSile.

Saksamaal avatud keskust läbiv kaubamaht peaks Aru sõnul jõudma samasse suurusjärku ettevõtte Eesti keskust läbiva kaubavooga. Mullu oli ettevõtte müügitulu 23,8 miljonit eurot ning tänavu esimesel poolaastal oli Eesti Posti rahvusvahelise müügi käive juba 17,7 miljonit eurot.

2017. aastal keskendub Post11 rahvusvaheliste postijaotuskeskuste avamisele erinevates riikides nii Euroopas, USA-s, Kaug-Idas kui ka mujal. Keskuste käivitamine annab võimaluse pakkuda olemasolevatele klientidele paremaid transiidiaegu ning soodsamaid transpordikulusid. Keskuste käivitamisel võetakse aluseks e-kaubanduse voogude geograafiat, mis võimaldab pakkuda klientidele optimaalsema tarneahela, seisab ettevõtte eelmise majandusaasta aruandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles