Häkkerid panid müüki DiCaprio, Beckhami, Lady Gaga ja veel miljonite Instagrami kasutajate andmed

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio Foto: SIPA / SCANPIX

Kuni kuue miljoni Instagrami kasutaja isikuandmed võisid langeda häkkerite saagiks, kuna selle ülipopulaarse sotsiaalmeediakanali arendajad hoidsid teadmata aja avatuna vargust võimaldanud turvaauku.

Kurjategijate kätte sattusid kasutajate mitteavalikud telefoninumbrid ja e-posti aadressid, mida kasutati ka kontodele sisenemiseks. Andmed pandi müüki hinnaga 10 dollarit ühe päringu eest, kirjutab Business Insider.

Arvatakse, et ohvriks langesid just tuntud inimeste ja 50 kõrgeima jälgitavusega kontod. Mitu sellist kontot võtsid seejärel ka kurjategijad üle, paljudel kuulsustel tuleb asuda nüüd telefoninumbrit vahetama.

Instagrami tehnoloogiajuht Mike Krieger tunnistas ajaveebi sissekandes juhtunut ning märkis, et viga avastati alles siis, kui andmed olid juba lekkima hakanud. Ta kinnitas, et kontode paroolid ja muu varjatud info häkkeriteni ei jõudnud.

The Verge andmeil said kurjategijad enda kätte näiteks selliste tuntud inimeste isiklikud numbrid, nagu Emma Watson, Emilia Clarke, Leonardo DiCaprio, Harry Styles, Victoria Beckham, Beyoncé, Taylor Swift, Floyd Mayweather ja David Beckham.

Kurjategijad kasutasid andmete müügiks keskkonda nimega Doxogram.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles