Komisjon tuvastas linna liiklushankel hulga probleeme

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusmärk.
Liiklusmärk. Foto: Urmas Luik

Riigihangete vaidlustuskomisjon (VAKO) rahuldas juba teisele ringile jõudnud Tallinna liiklusmärkide hanke järjekordse vaidlustuse, märkides isegi, et mõni hanke tingimus näib soosivat üht turuosalist.

Hanke vaidlustanud OÜ Warren Safety viitas oma kaebuses vastuoludele hanketingimusi reguleerivates sätetes, mille järgi on näiteks riigihanke ainsaks hindamise kriteeriumiks madalaim hind, kuid linn on kehtestanud ise kõikidele hankega otsitavatele toodetele ja teenustele ka piirhinna, millistest suuremate maksumusega hinnapakkumuste esitamine on keelatud, kirjutab Äripäev.

Nad tõid esile, et märkimisväärne osa ühikuhindu on identsed kevadisele hankele laekunud ASi Signaal TM omadega ning leidsid, et linn piirab sellega konkurentsi.

«Esitatud ühikuhinnad ei vasta isegi eeldatavale keskmisele turuhinnale ning hankija kohustab sisuliselt pakkujaid esitama alapakkumusi. Hankija poolt «maksimaalselt lubatud» hind on tegelikkuses ligilähedane minimaalselt võimaliku hinnale.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles